5 uforudsete udgifter du bør spare op til

Gennem et langt liv bliver vi alle mødt af ubehagelige uforudsete udgifter, der godt kan vælte et budget. Er din økonomi forberedt til en eller flere uforudsete udgifter? Så kan det være en god idé at gå i gang med at få lagt penge til side allerede nu, så du står bedre rustet. Her i artiklen gennemgår vi 5 typiske uforudsete udgifter, som du skal være forberedt på.

  1. Når telefonen går i stykker

Det er uundgåeligt ikke at skulle skifte sin mobiltelefon ud i ny og næ. Enten bliver den forældet, eller også går den bare i stykker. I dag koster en god ny telefon sjældent under 4.000 kroner, og derfor er det ikke bare lige at købe en ny telefon. Din telefon kommer med garanti til at gå i stykker før eller siden, og derfor er det naturligvis en udgift, du skal være forberedt på.

  1. Tandlægeregningen

En anden udgift du principielt kan blive mødt af en eller flere gange om året, er en tandlægeregning. Hvis du har et eller flere huller, kan det hurtigt blive et par tusinde kroner. Står det værre til, så er det ikke unormalt at se tandlægeregninger over 5.000 kroner. Det er mange penge for den almindelige dansker. Er det også for dig? Så bør du allerede nu begynde at spare penge op, så du har en backup, hvis du får en stor tandlægeregning.

  1. Når bilen skal laves

En af de potentielt største uforudsete udgifter er en mekanikerregning. Skal der skiftes udstødning, kølesystem eller noget helt tredje, kan det sagtens løbe op i mange tusinde kroner. Har du en gammel bil uden garanti, kan det være en fordel at få sparet op så hurtigt som muligt, så du har nogle penge, du kan bruge, hvis bilen går i stykker.

  1. De mindre udgifter

I en bolig findes kan der hele tiden gå små ting i stykker. Det kan være en pære der springer, en rude eller et spejl der smadrer, eller måske en ridse i en køkkenlåge. For ikke at få en ubehagelig overraskelse som boligejer, din opsparing kunne dække de mindre udgifter i hjemmet.

  1. Når elektronikken svigter

Det sker desværre at hvidevarer eller større elektronikapparater går i stykker. Kan du ikke blive dækket af garantien, så er det nødvendigt at have penge stående på kontoen, så du for eksempel kan købe et nyt komfur. Det samme kan ske for din computer eller dit fjernsyn.

Opret en kassekredit og sov trygt om natten

Har du ikke fået sparret penge sammen til de uforudsete udgifter? Så findes der heldigvis en løsning, der kan give dig tryghed. Med en kassekredit kan du nemlig trække din konto over med et bestemt beløb – for eksempel 10.000 kroner. Det er helt lovligt, og du behøver ikke at frygte, at din bankrådgiver bliver sur på dig. I aftaler nemlig på forhånd, hvor mange penge kassekreditten skal være på. Før du tager et kassekredit lån via kviklanet.dk, skal du være meget opmærksom på, at gebyrerne og renterne er høje, så snart den er i overtræk. Du bør derfor ikke tage en kassekredit med det formål at trække den over hver måned. Det bliver hurtigt dyrt, og det er penge, du ville kunne bruge andre steder – for eksempel til at betale uforudsete udgifter. Der findes i dag mange udbydere af kassekreditter. Du kan vælge at gå i banken eller at få en kassekredit hos en låneudbyder online.